Een grensoverschrijdend logistiek service center
Nieuwe regels voor maritieme brandstof

Met ingang van 1 januari 2015 vereist de nieuwe EU-Zwavelrichtlijn een drastische vermindering van de uitstoot van zwavel. Deze richtlijn heeft betrekking op alle vaartuigen in de zogenaamde zwavelemissie-controlegebieden (de Oostzee, de Noordzee en het Engels kanaal). Voor schepen die in deze gebieden opereren is het verboden om  brandstof te gebruiken met een zwavelgehalte van meer dan  0,1%, voorheen was dit 1%. Alternatieve oplossingen die een gelijkwaardig effect weten te bereiken zijn ook toegestaan.

 

De mogelijkheden om te voldoen aan deze nieuwe wetgeving zorgen allemaal voor een stijging van de kosten voor zeevracht. Deze kosten zullen door veerbootmaatschappijen worden doorberekend aan hun klanten, vrachtvervoer als ook passagiers. Door verschillende maatschappijen zijn we in kennis gesteld om te anticiperen op een aanzienlijke stijging van de kosten geraamd tussen 10 en 15 %!

 

Noy Logistics BV heeft reeds contact opgenomen met de grote ferrymaatschappijen om de prijsverhoging helder te krijgen en daarmee het effect te kunnen bepalen op de tarieven voor onze klanten voor het volgende jaar.

 
Good for Goods
Wij gebruiken cookies om je onze diensten te leveren. Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies zoals beschreven in onze Privacy verklaring
ik ga akkoord