Een grensoverschrijdend logistiek service center
Skal certificering

Heijen, 02-04-2014

 

Biologisch is een wettelijk beschermde term. De biologische productie is de laatste jaren flink toegenomen. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels, de gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en Skal controleert hierop. Zo kan de consument er van op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is.

 

Met ingang van 1 april 2014 is Noy Logistics Skal gecertificeerd!

 

Skal is een door de Nederlandse overheid aangestelde certificeringorganisatie op het gebied van biologische producten. Zonder deze certificering is het niet mogelijk om biologische producten te telen, vervaardigen, te importeren, in opslag te nemen of te verhandelen. Deze certificering is internationaal erkend en verplicht bij bovenstaande handelingen van producten met een biologische status.

 

Met deze Skal certificering voldoet Noy aan alle eisen met betrekking tot de ontvangst, opslag, picking en verzending van biologische producten. Dit alles met behoud van de biologische status. Bij ontvangst, opslag en verzending in een niet gecertificeerde omgeving verliezen de goederen de biologische status, en mogen zij alleen als gangbare producten op de markt worden gebracht. Het gaat er om dat wat “biologisch” wordt genoemd dat ook daadwerkelijk is.

 

Tevens is Noy Logistics gecertificeerd als “eerst geadresseerde”. Noy Logistics kan hierdoor ook biologische goederen van buiten de EU ontvangen, opslaan en distribueren met behoud van de biologische status.

 

Met de afgifte van dit keurmerk word de betrouwbaarheid van biologische producten zichtbaar voor afnemer en consument. Dit keurmerk is voor de consument duidelijk herkenbaar en het kan de producent een meerprijs opleveren in de markt.

 

Ons Skal certificaat is hier te bekijken.

 
Good for Goods
Wij gebruiken cookies om je onze diensten te leveren. Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies zoals beschreven in onze Privacy verklaring
ik ga akkoord