Een grensoverschrijdend logistiek service center
LZV-proef België

België streeft ernaar om op 1 januari 2014 met een proef met ecocombi’s in Vlaanderen te starten. Er worden tien trajecten aangewezen waar ecocombi’s mogen rijden. Inschrijving staat ook open voor buitenlandse bedrijven, wat ook Nederlandse transporteurs kansen biedt om hun LZV’s (lange en zware voertuigen) naast Nederland ook in België in te zetten.

 

In de tussentijd moeten onder andere nog de voorwaarden voor de deelname aan de proef, de trajecten en de aanmeldingsprocedure definitief worden vastgelegd. Zodra dit is afgerond, kan de proef van start gaan.

 

Na definitieve goedkeuring door de Vlaamse regering kan het plan dan eind september / begin oktober gepubliceerd worden. Kort daarna zal de aanmeldingsprocedure van start gaan. Deze zal een maand duren en staat naast Belgische ook voor buitenlandse ondernemingen open. Bedrijven kunnen ook zelf met voorstellen komen omtrent de trajecten, uiteindelijk zullen er tien hiervan geselecteerd worden.

 

Vanzelfsprekend maken trajecten die zoveel mogelijk over de snelweg lopen de meeste kans om gekozen te worden. Er komt geen beperking voor het aantal bedrijven dat per traject wordt toegelaten. Bij eerdere berichten was er nog sprake van dat per traject slechts één bedrijf aan de proef zou mogen deelnemen.

 

Als het besluit in deze vorm wordt aangenomen, geeft dat Nederlandse transporteurs meer ruimte om aan de Vlaamse proef te kunnen deelnemen. Het opent dan ook de weg voor grensoverschrijdend vervoer met ecocombi’s tussen Nederland en België. De komende proef beperkt zich tot Vlaanderen en gaat twee jaar duren met een optie voor nog eens twee jaar.

 

 
Good for Goods
Wij gebruiken cookies om je onze diensten te leveren. Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies zoals beschreven in onze Privacy verklaring
ik ga akkoord