Een grensoverschrijdend logistiek service center
Ecotaxe Frankrijk

Per 1 januari 2014 wordt in Frankrijk de zogenaamde ecotaxe ingevoerd, de Franse milieuheffing voor vrachtwagens. Oorspronkelijk was het de bedoeling om per 1 oktober a.s. hiermee te starten, maar om organisatorische redenen is dit met enkele maanden uitgesteld.

 

Dit houdt in dat voor alle vrachtauto’s zwaarder dan 3,5 ton een heffing betaald moet worden bij gebruik van de Franse nationale wegen. De heffing bedraagt tussen de € 0,09 en € 0,19 per kilometer, afhankelijk van het type voertuig (Euronorm, gewicht, aantal assen) en het aantal kilometers dat op het Franse wegennet wordt gereden. In de Peripherie-Departments Bretagne, Aquitaine en Midi-Pyrénées gelden verminderde belastingtarieven (Bretagne minus 40 procent, Midi-Pyrénées en Aquitaine minus 25 procent).

 

De Fransen willen met de opbrengsten infrastructuur-projecten (mede) bekostigen. Daarnaast moet de ecotaxe een aansporing zijn voor bedrijven om serieuzer na te gaan denken over alternatieve manieren van transport.

 
Good for Goods
Wij gebruiken cookies om je onze diensten te leveren. Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies zoals beschreven in onze Privacy verklaring
ik ga akkoord